Automatic Servis

novosti

13.10.2017

Novi Talijanski dobavljač kave Pera

18000 kg kave dnevno nije toliko mnogo. 50 zaposlenika također nije toliko mnogo. Ali ti mali brojevi jesu ono što Pera Coffee čine velikim. Zato što svi koji rade u tvrtki jesu Pera Coffee, sa strašću i ponosom. I zato što se sve radi u ime kvalitete: od odabira najboljih sirovina do proizvodnje raznih mješavina. Sve do procesa prženja gdje je cijela priča o tvrtki Pera, a počela je s prvim pržionicama na drva, pravi ritual koji je zahtijevao veliku vještinu. Sada smo u 1953. godini, Benito Pera uložio je svu svoju ušteđevinu u tvrtku „Industria del caffè Pera Benito (Industrija kave Pera Benito)“.

Iz luke Genova kava se doprema na prženje u Alessandriju. Iznad pržionice nalazi se dom, to je život kuća – posao, a u tvrtki radi cijela obitelj dok se dječica igraju među jutenim vrećama izvršavajući male zadatke kako bi pomogli odraslima. Sjećanja na ZELENU KAVU i dalje su živa, velike vreće istovarene s kamiona s egzotičnim imenima: Santos, Java, Angola Ambriz AA, jaka aroma koja prožima odjeću. Povijest kave Pera jest povijest strasti koja je upisana u DNA obitelji i prenosi se na sve zaposlenike. To je jedinstvena mješavina duha i znanja koja čini razliku u proizvodu i označava faze u procesu inovacija.

U 80.-im i 90.-im godinama velike akvizicije dale su novi život važnim tradicijama talijanske kave: Kenya, Sorano, Dvisal, Nello, Varmont, Bonaventura i na kraju povijesna kava PIACENTINO nastala 1916. u vrijeme herojskih poduhvata, a 1963. izumljena je vakuumska ambalaža za mljevenu kavu. Danas Pera Coffee predstavlja i izvozi aromu i kulturu talijanske kave u razne države svijeta.

Dizajniramo i stvaramo mješavine za sve sektore: od kave za mljevenje do kapsula, do tradicionalne kave. Mnogo se toga promijenilo, ali duša tvrtke nije se pomaknula ni milimetar: i dalje je u prženju. A čak i danas, kao i jučer, kako biste poznavali kavu, morate mirisati na kavu, a Pera nije Pera ako ne dolazi kući s odjećom potpuno natopljenom aromom kave.

www.caffepera.it

Novi Talijanski dobavljač kave Pera


Novosti

Newsletter

Anketa

Anketa

Koliko često konzumirate kavu za van ili coffee to go?